Junior Actuaris Zorg

Achmea

 • Leiden, Zuid-Holland
 • Vrijwilliger
 • Voltijds
 • 4 maanden geleden
Jij: Bèta student in hart en nieren. Jij houdt van cijfers en innovaties en bent maatschappelijk betrokken.
Wij: de grootste zorgverzekeraar van Nederland met de ambitie om gezondheid dichterbij te brengen voor iedereen.

Als junior actuaris zorg bij Zilveren Kruis werk je voor de grootste zorgverzekeraar van Nederland met een bijzondere missie om zorg dichterbij te brengen voor iedereen. Want gezondheid is meer dan niet ziek zijn. Onze dienstverlening gaat dan ook verder dan alleen een verzekeringspremie vragen voor het vergoeden van zorgkosten. Zo hebben wij toegang tot een grote hoeveelheid (zorg)data, en zetten wij onze kennis en kunde in voor het spotten van trends en het ontwikkelen van voorspelmodellen, die bijdragen aan onze missie. Als actuaris bij Zilveren Kruis ben je nauw betrokken bij diverse maatschappelijke onderwerpen en vraagstukken. Actueler dan ooit is natuurlijk de Covid-19 pandemie, die een grote impact heeft op de ruim honderdduizend zorgaanbieders / zorginstellingen in Nederland. Gezamenlijk hebben de zorgverzekeraars van Nederland een financieel reddingsplan opgesteld, als 'actuaris zorg' draag jij hier essentieel aan bij.

Als junior actuaris zorg bij Zilveren Kruis werk je in een team met ongeveer tien collega's. Een team dat hun verzekeringstechnische kennis en kunde gezamenlijk inzet om zorgkosten te voorspellen en risico's beheersbaar te houden. De afdeling werkt nauw samen met andere afdelingen zoals: productmanagement, commercie, zorginkoop en data science. Het actuariaat zorg voorziet de andere afdelingen van passende adviezen omtrent risico's en prijsstelling en is verantwoordelijk voor het technisch ramen van de zorgkosten met oog voor een duurzaam premiebeleid. Met verschillende methodieken / modellen worden zorgverzekeringsproducten (verder) ontwikkeld.

Als junior actuaris zorg houd jij je bezig met:
 • Het adviseren van het management van Zilveren Kruis. Je maakt hen blij met inzichten in rendement en risico's van zorgverzekeringsproducten.
 • Het analyseren van zorgkostendata op zoek naar kansen en bedreigingen. Je vertaalt deze in heldere adviezen voor de korte en lange termijn.
 • Het maken van zorgkostenramingen voor verschillende zorgtypen. Je stelt kritische vragen over inkoopplannen en bent business partner voor de afdeling zorginkoop. Is een foutmarge van 1% acceptabel als je weet dat de omzet € 15 miljard bedraagt? Teveel prudentie betekent een hogere premie voor onze verzekerden. Ben je te optimistisch dan hebben we een verliespost wanneer de zorgnota's binnenkomen. Wat wordt jouw advies?
 • Het adviseren van de afdelingen control en commercie. Je kent de sterktes en zwaktes van onze verzekerdenportefeuille en geeft adviezen over deelportefeuilles, merken en producten. Je geeft een actuarieel oordeel over product- en premievoorstellen en verdedigt dit. Is de premie hoog genoeg of misschien wel te hoog? De risicoverevening zorgt voor compensatie van hoge zorgkosten maar kent ook onzekerheden. Hoe leg je dat uit? Jij bent de expert!
Kortom, een mooie functie om je als bèta verder te ontwikkelen binnen het actuariële domein waarin je data combineert met het bedrijfs- en maatschappelijk belang. Je komt in ons team met ervaren en kundige collega's waar je beslist veel van kunt leren, maar wij natuurlijk ook van jou. Met name dat laatste is waar wij heel nieuwsgierig naar zijn.

JOUW AFDELING

F&R Insurance Risk & Capital Planning

Je werkt in de afdeling Insurance Risk & Capital Planning. De afdeling is onderdeel van Finance & IT dat aangestuurd wordt door de financieel directeur van Zilveren Kruis.
Wij zijn met circa 10 collega's die met passie voor hun vak en in nauwe samenwerking met collega's uit Finance & IT, andere Zilveren Kruis afdelingen en collega's van Achmea Holding bijdragen aan de doelstellingen van Zilveren Kruis.

JOUW ACHTERGROND

Wat jou uniek maakt als Junior Actuaris Zorg

Je hebt een resultaat gedreven, proactieve en flexibele houding en je kunt hoofd- en bijzaken goed onderscheiden vanuit het belang van de (interne) klant. Je hebt een sterk analytisch vermogen en bent in staat om kwantitatieve en/of theoretische materie snel te leren en naar een voor de interne klant begrijpelijke taal te vertalen. Je bent communicatief vaardig en gericht op samenwerking. Daarnaast beschik jij over:
 • Een wo opleidingsachtergrond op master niveau bijv. in de richting: econometrie, actuariële wetenschappen, (toegepaste)wiskunde of natuurkunde;
 • 0-2 jaar werkervaring;
 • Affiniteit met programmeren in SAS of R;
 • Het vermogen resultaten uit geavanceerde modellen te vertalen naar begrijpbare adviezen;
 • Een kritische blik en geeft gevraagd en ongevraagd advies;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal.
Binnen Zilveren Kruis stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat hij/zij werkelijk nodig heeft.

Wat wij bieden

Als maatschappelijk betrokken organisatie hebben we naast aandacht voor onze klanten, ook aandacht voor jou. Aandacht voor jouw ontwikkeling, vitaliteit en werk-privé balans. We geven je de vrijheid waar en wanneer te werken, op kantoor of vanuit huis. Een omgeving waarin jij jezelf kan zijn en kan groeien. Waar ruimte is voor diversiteit, iedereen zich thuis voelt, gebaseerd op integriteit en respect. Samen zijn wij de toekomst een stap voor. Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden:
 • een marktconform salaris afhankelijk van achtergrond en/of ervaring, met naast 144 verlofuren per jaar o.b.v. 36-urige werkweek
 • een persoonlijk keuzebudget opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf of je dit budget laat uitbetalen, spaart of dat je er verlofuren van koopt
 • uitstekende pensioenregeling van 1,875% met een vaste jaarlijkse premie
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding voor auto, openbaar vervoer én fiets
 • korting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis voor jou én je gezin. Je krijgt ook nog een extraatje van €250 bruto per jaar
 • korting op je schadeverzekering bij Centraal Beheer en Interpolis.
Vanaf 1 januari 2021 is bij Achmea een 34-urige werkweek de standaard! Je werkt dan bijvoorbeeld 4 dagen van 8,5 uur. Zo heb je nóg meer tijd voor vrijwilligerswerk, een goed boek, mantelzorg óf jouw favoriete sport! Start jij nog in 2020? Dan ga je per 1 januari 2021 terug naar 34-urige werkweek met behoud van salaris. Fijn hé!

Vesting

Gelijkwaardige vacatures

 • Strategisch adviseur Langdurige Zorg

  Morgens

  • Leiden, Zuid-Holland
  Strategisch adviseur langdurige zorg De organisatie Morgens (40 medewerkers) is in 2001 opgericht vanuit de overtuiging dat we organisaties blijvend fitter kunnen maken. Onze k…
  • 1 maand geleden
 • Junior Planvoorbereider Woningbouw, Leiden

  Building Heroes

  • Leiden, Zuid-Holland
  • € 3.800 per maand
  Beschrijving vacature Be a hero Je werkt als Junior Planvoorbereider Woningbouw samen met de architecten en planontwikkelaars aan diverse woningbouwprojecten. Jij speelt een bela…
  • 4 dagen geleden